27-04-13

Daar is de zon

Hallo,

We hebben er een eerste, zonnige week opzitten!

Dinsdag maakten de kleuters van juf Anke een echt muziekorkest in de klas. Ze mochten experimenteren met verschillende muziekinstrumenten en maakten muziek zoals de echte muzikanten dat doen!
Bij juf Chris deden ze een sorteerspel met bloemen. Er stonden 5 gekleurde bloempotten in het midden van de kring. De kleuters kregen elk een bloem en moesten deze sorteren. De rode bloem in de rode pot, de blauwe bloem in de blauwe pot. Dat konden ze al vrij goed!
Bij meester Stijn speelden ze een lente-memorie! De kleuters moesten 2 dezelfde kaartjes zoeken. Ze moesten goed opletten en onthouden waar de kaartjes lagen.

Op woensdag oefenden we ons dansje voor het toonmoment van donderdag. We mochten experimenteren met hoepels: rijden met het stuur, erin en eruit springen, er rond stappen, enz..
We luisterden ook nog naar het verhaal van Anna poetst haar tandjes en omdat we wel eens wilden weten hoe dat nog verder in zijn werk ging, gingen we aan de slag: TANDEN POETSEN! 'Dat was leuk!'

Op donderdag was het dan zover: toonmoment van 'lezen inspireert'.
Samen met de grote jongens en meisjes van de school trokken we naar de turnzaal. Hier mochten we kijken, luisteren en genieten van allerlei mooie uitvoeringen die iedere klas weer had klaar gemaakt.
Wij zelf kregen een mooie mega mindy of mega toby kroon en mochten rijden met de hoepels op het dansje van 'mega mobiel'! De kleuters deden heel goed mee!
Donderdag namiddag maakten de kleuters van juf Anke het tuintje weer in orde. Ze poetsten samen de grote speeltuigen en genoten van het mooie weer!
Bij juf Chris in de klas mochten ze werken aan een verrassing... RARARARARARA... en bij meester Stijn speelden ze een taalspel 'Wie heeft de bloem?'

Vrijdag zijn we de dag gestart met het verhaal van Jules. De kleuters luisterden aandachtig naar het verhaal en ter verwerking gingen ze verschillende details zoeken op de prenten. Ze moesten aandachtig opletten en goed kijken waar het detail te vinden was op de prent.
Namiddag speelden juf Chris en juf Anke poppenkast. Jules had in zijn klasje geleerd hoe je bloemen moest zaaien maar zijn zus Marie geloofde hem niet. Dus trok onze Jules zijn stoute schoenen aan en deed eens voor aan Marie hoe het moest. Eerst deed hij een beetje zand in de pot, daarna zaadjes en water. Na een paar nachtjes slapen was het zaadje helemaal uitgegroeid tot een mooie bloem. WAAAUUUWW!!!!

Zo, ons thema 'daar is de zon' zit er weer op. Volgende week gaan we leren over 'de liefste voor mij'... we leren over onze mama's omdat het bijna moederdag is!

Groetjes en een fijn weekend! 

08:14 Gepost door Juf Chris in Daar is de zon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.