25-05-13

op de boerderij

Dag allemaal,

ja, we hebben er een korte maar ,drukke week opzitten.

We werkten verder rond het thema : op de boerderij. We luisterden naar het verhaal, oefenden ons lied in, deden toffe spelletjes, ....en mochten raden naar de geluiden van de  dieren. Dit was niet altijd even makkelijk. Nadien was het aan de kinderen om de dieren ook een keer na te bootsen en te laten horen welk geluid  zij maken. We hadden een reuzepret!

Donderdagnamiddag kwam juf.Nicole en een leerlinge uit het lager , een verhaal voorlezen in de peuterklas. De kinderen luisterden geboeid en deden flink mee. Dit naar aanleiding van onze leesbeesten . Ze hebben dit goed gedaan. Het is zeker voor herhaliong vatbaar.

Vrijdag gingen we met z'n allen sap maken van mandarijntjes, ananas en appels. Iedereen werkten goed mee. De mandarijntjes werden geschild en in stukjes gedaan. Anderen mochten appels doorsnijden en nog een ander groepje, deed de ananas in stukjes. Alles ging de machine in en.....we hadden sap !

Maandag starten we een nieuw thema. We gaan dan werken rond verschillende beroepen want ...we mogen onze papa's ook niet vergeten ! Nog een fijn weekend en tot maandag .

 

09:13 Gepost door Juf Chris in Op de boerderij | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.