21-09-13

Bonte kleuren

Hallo,

 

We hebben er een weekje kleurenpret opzitten.

Op maandag werkten we rond het kleurtje 'GEEL'. Jules die had een gele neus en wij gingen op zoek in de klas naar allerlei gele spullen. We vonden gele blokjes, gele bordjes, gele kommetjes enz..
We mochten een banaantje beplakken met gele snippers en kregen net als Jules een gele neus..
Natuurlijk gingen we ook weer turnen bij juf Sabine.

Dinsdag stond het kleurtje BLAUW centraal in onze klas. We luisterden naar het verhaal van Jules. Jules gaat met zijn papa de slaapkamer schilderen. Hij kiest 2 kleuren want hij kan niet kiezen maar... het resultaat is anders dan verwacht. Ben je zelf ook benieuwd naar het verhaal? Dan kan je het steeds terug luisteren via onderstaande link: http://www.youtube.com/watch?v=4smCsVWeMFs 
We mochten stempelen met de blauwe verf en creëerden zo 'blauwe druiven'.

Woensdag was het weer tijd voor poppenkast. De juffen speelde met papa en Jules het verhaaltje na en de zo konden de kleuters in levende lijven ontdekken wat er gebeurd wanneer je blauw en geel gaat mengen: dan komt het kleurtje GROEN tevoorschijn :)
Met enkele kleuters brachten we ook ons eerste bezoekje aan de bib. Helaas konden niet alle kleuters meegaan omdat het nogal regende maar geen paniek.. Deze kleuters mochten in de zaal grote kleurentorentjes bouwen! Dat lukte al vrij goed! Als afsluiter van de dag kleurden we nog een peertje groen met wasco's.

 

Op donderdag ontdekten we kleurtje ROOD! Wat waren de juffen blij toen ze zoveel rode kleurtjes in de klas zagen. Ook Jules trok zijn mooie rode trui voor ons aan. We leerden het lied 'Jules die heeft een rode neus' en toverden bij onszelf ook zo'n rode neus. Omdat we nog verder werkten aan ons kleurenboekje mochten we allemaal verschillende, rode stickers plakken op papier.

Op vrijdag werkten we ons kleurenboekje af. Met de stiften gaven we Jules verschillende kleurtjes. We mochten nog wat spelen in onze hoekjes: met het gekleurd speeldeeg, in het ballenbad met allemaal gekleurde ballen, met de ballonnen, in de poppenhoek, in de puzzelhoek en natuurlijk maakten we in de bouwhoek allemaal kleurentorens!
Als afsluiting van de week keken we naar een filmpje van het zandkasteel.. want ook Zaza en Toto gingen op ontdekking welke kleurtjes er allemaal zijn.

Jullie horen het wel, het was een fijne week, vol kleur!

Volgende week werken we rond het thema 'kermis'... natuurlijk kijken we ook hier weer naar uit!

Fijn weekend!

13:50 Gepost door Juf Chris in Bonte kleuren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.