29-11-13

Hij komt, hij komt.. die lieve, goede sint!

Hallo allemaal,

Hier zijn we weer met een nieuw berichtje. Onze 1ste week rond het thema 'sint en piet' zit er alweer op.
Wat hebben we allemaal beleefd en geleerd deze week??

Op maandag deden we een waarneming over sinterklaas. We keken eens in de grote zak van zwarte piet en ontdekten allemaal leuke sinterklaas-accessoires. Natuurlijk bleef het niet alleen bij kijken en schoten we ook in actie, de ene kleuter werd een zwarte pietje, de andere kleuter werd sinterklaas! We luisterden naar de leuke sinterklaasmuziek die verstopt zat in de zak en mochten ook eens proeven van de lekkere speculaaskoekjes.
Natuurlijk mochten we ook weer gaan turnen. Samen met juf Sabine deden we de pietengymnastiek in de turnzaal.
Ook leerden we deze dag weer een superleuk liedje aan:

                                   Wat hoor ik op het dak? Klik, klak - klik, klak!
                                    Het is zwarte piet maar ik zie hem niet!

                                   Wie wacht er bij het paard? Klik, klak - klik, klak!
                                    Het is sinterklaas met zijn zak vol speculaas!

Op dinsdag gingen we weer schrijfdansen. Samen met juf Indra stimuleerden we onze schrijfmotoriek in een lekker zeepsopje. Onze kleuters kijken steeds uit naar deze leuke activiteit!
Ook werd deze dag de pietendans volop geoefend want volgende week komt de sint op bezoek met zijn pieten en gaan we hem een supertof dansje leren!

Op woensdag wou onze Jules een zwarte pietje worden. Zo gezegd.. zo gedaan! We deden hem een zwarte pietenpak aan en maakten zijn gezichtje helemaal zwart. Dat vonden onze kleuter supergrappig! Maar natuurlijk wouden zij ook een echte zwarte piet worden. Ook zij kregen een zwart gezichtje, net als zwarte piet! Maar daar bleef het niet bij.. Nee we deden ook enkele gekke kunstjes die een zwarte piet zeker moet kunnen. We gooiden cadeautjes in de schoorsteen, moesten over de daken (speeltoestel) lopen, leerden hoe we koekjes moesten strooien en nog zoveel meer!
Na de speeltijd speelden onze juffen poppenkast! Kleine Jules mocht zijn schoentje zetten... Wanneer Jules sliep liep zwarte piet heel stilletjes op het dak en kroop door de schoorsteen naar beneden. Daar deed hij de deur voor sinterklaas open en samen legden ze lekkers in Jules zijn schoentje. Natuurlijk was Jules heel erg blij, net zoals onze kleuters.

Donderdag speelden we een spelletje met onze ruimte-piet. Hij had allemaal gekke foto's bij van zichzelf. Hij stond OP de stoel, ACHTER de stoel, NAAST de stoel, VOOR de stoel en ONDER de stoel. Ruimte-piet vroeg ons of we hem wilden na doen en.. ja hoor, dat konden onze kleuters al heel erg goed!
Bij juf Chris in de klas knutselden ze deze dag een toffe zwarte pietenmuts voor tijdens het sinterklaasfeest en bij juf Anke maakte ze een mooie sinterklaasmijter!
Namiddag luisterden we naar het verhaal van Jules! Dat ging zo: http://www.youtube.com/watch?v=QkJq2nm4EmY

Vandaag, vrijdag hebben we onze liedje en ons dansje van de pietendans nog eens herhaald. We keken ook naar een aflevering van 'Dag sinterklaas' op het grote scherm in de zaal.
Namiddag mochten we spelen in de grote zaal. Er werd gedanst op de 'Pietenstyle', er werd gekleurd over sinterklaas, gespeeld met de grote blokken en gebouwd met kleine noppers.

We hebben een fijne week achter de rug.. daarom doen we er nog een week in dit thema bij want.. wie weet krijgen we wel bezoek van onze lieve sinterklaas.. of zouden de juffen niet braaf geweest zijn dit jaar????? ;-)

 

Fijn weekend!
Juf Chris en juf Anke

21:59 Gepost door Juf Chris in Sint en piet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.