06-12-13

Sinterklaas

Sinterklaas kom maar binnen met je knecht, want we zitten allemaal even recht...

Wat hebben wij er een leuke week opzitten!
Op maandag mochten we weer gaan turnen met juf Sabine. Samen mochten we klimmen en klauteren zoals de echte zwarte pieten!
In de klas knutselden we verder aan onze sinterklaasmijter of onze zwarte pietenhoed, ja er werd hard gewerkt hoor!
We mochten ook eens proeven van het snoepgoed van de sint. Hmmm dat was lekker!

Op dinsdag gingen we schrijfdansen met juf Indra. Samen mochten ze allemaal schrijbelbewegingen maken in de zeep. Namiddag gingen we dansen. We dansten op verschillende liedjes die we zouden horen tijdens het sinterklaasfeest!

Maar op woensdag was er iets heel geks gebeurd.... Jullie weten allemaal wel dat er in de klas van juf Anke een bed staat.. wel, de lakens van dat bed en de kussens die lagen in de speelzaal en overal in de zaal waren zwarte handen terug te vinden. Juf Anke vond dit helemaal niet leuk en ging op zoek naar 'de dader' maar.. ze kon hem nergens vinden. In de klas keken we naar een filmpje van Jules. Hij knutselde een mooie mijter voor de sint.

Op donderdag..... ontdekten we iets vreemds in de hal. Het bed van juf Anke stond daar. Niemand wist hoe het daar terecht was gekomen maar weer stonden overal zwarte handen. We kregen het vermoeden dat zwarte piet er misschien wel in geslapen had??? Omdat we zo graag het bed terug in onze klas wouden, besloten we een briefje naar zwarte piet te schrijven. We vroegen hem vriendelijk of hij misschien het bed kon terug zetten.
In de klas knutselden ze bij juf Chris nog een schoentje en bij juf Anke deden ze een 'schrijfoefening': de krullen van zwarte piet!
Ook mochten we kleuters hun schoentje zetten. We legden er een wortel of een klontje suiker bij en hoopten maar dat de sint ons ook dit jaar weer lekkers zou brengen.... spannend!

Vandaag, vrijdag was het dan eindelijk zover! De sint bracht een bezoekje aan onze school maar nog voor we de zaal binnen gingen ontdekten we iets supergeks! Zwarte piet had het bed naar de zaal gebracht en... hij lag er nog in te slapen. Heel stilletjes gingen we eens piepen aan het bed van zwarte piet. We mochten hem niet wakker maken!
De sint kwam toe op onze school maar hij was helemaal alleen, hij was zijn pieten kwijt! Al vlug verscheen er 1 zwarte piet op het dak.. Sinterklaas riep hem naar beneden en de kinderen zongen allemaal: Kom van dat dak af, zwarte piet!!! Omdat we zo goed geoefend hadden kenden we hier natuurlijk ook een dansje op.
Meneer Benny haalde vlug de ladder en zwarte piet klom naar beneden.
Maar sinterklaas was nog niet tevree want normaal gezien zijn de zwarte pieten met twee. Natuurlijk wisten onze kleuters wel waar de andere zwarte piet was. In het bed!!!! Sinterklaas was erg verbaasd dit te horen en samen besloten we om de zwarte piet wakker te roepen. Zwarte piet vertelde ons dat hij iedere nacht geslapen had hier op school omdat sinterklaas hem naar de pietenschool had gestuurd. Maar.. telkens was de zwarte piet alleen.
Eindelijk, het feest kon beginnen! De zwarte pieten waren terecht!
Samen trokken we naar de zaal en vierden we feest met sinterklaas.

We kregen allemaal een lekkere zak snoep en voor de klas kregen we superleuke cadeautjes waar we nog veeel plezier aan zullen beleven!

Dankjewel sinterklaasje! Tot volgend jaar!!!
foto 1.JPG

18:08 Gepost door Juf Chris in Sint en piet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.