05-11-14

Bonte kleuren

Hallo, 

we hebben kennis gemaakt met kleurtje rood en geel.
Blijkbaar is er iets mis met mijn fototoestel maar toon ik jullie toch  enkele beelden.
Dinsdag kwam kleur rood aan bod.
Jules had een doos meegebracht met allemaal rode voorwerpen in. Ze werden eruit gehaald en getoond aan iedereen.  Wij gingen nadien zelf op zoek naar rode voorwerpen in onze klas. Makkelijk is dat niet hoor !We kleurden een appel rood met viltstiften. 

Vandaag maakten we kennis met de gele kleur. Net zoals gisteren had Jules deze verstopt in zijn doos. Samen haalden we ze één voor één eruit. Ook enkele van onze peuters waren in het geel gekleed! We kleurden onze banaan met vetkrijtjes. We gingen oefenen voor het feest en onze dag was om !

17:35 Gepost door Juf Chris in Bonte kleuren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-11-14

Bonte kleuren

Dag allemaal,

onze vakantie zit erop! Tijd om terug aan de slag te gaan. We gaan deze week rond 'KLEUREN'werken. 
We leren een liedje, gaan kleuren sorteren, herkennen en benoemen. We toveren doekjes te voorschijn en raden welke kleur ze hebben, we gaan op zoek naar ' KLEURTJES' in onze klas. ...
Elke dag komt er een andere kleur aan bod. 
Zo maken we een leuke 'kleurboek' .
Vandaag mochten we 5 nieuwe vriendjes welkom heten in onze klas : Kyano, Hajar, Rayen, Miray en Ansh.
Fijn dat jullie er zijn !

 

18:44 Gepost door Juf Chris in Bonte kleuren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-09-13

Bonte kleuren

Hallo,

 

We hebben er een weekje kleurenpret opzitten.

Op maandag werkten we rond het kleurtje 'GEEL'. Jules die had een gele neus en wij gingen op zoek in de klas naar allerlei gele spullen. We vonden gele blokjes, gele bordjes, gele kommetjes enz..
We mochten een banaantje beplakken met gele snippers en kregen net als Jules een gele neus..
Natuurlijk gingen we ook weer turnen bij juf Sabine.

Dinsdag stond het kleurtje BLAUW centraal in onze klas. We luisterden naar het verhaal van Jules. Jules gaat met zijn papa de slaapkamer schilderen. Hij kiest 2 kleuren want hij kan niet kiezen maar... het resultaat is anders dan verwacht. Ben je zelf ook benieuwd naar het verhaal? Dan kan je het steeds terug luisteren via onderstaande link: http://www.youtube.com/watch?v=4smCsVWeMFs 
We mochten stempelen met de blauwe verf en creëerden zo 'blauwe druiven'.

Woensdag was het weer tijd voor poppenkast. De juffen speelde met papa en Jules het verhaaltje na en de zo konden de kleuters in levende lijven ontdekken wat er gebeurd wanneer je blauw en geel gaat mengen: dan komt het kleurtje GROEN tevoorschijn :)
Met enkele kleuters brachten we ook ons eerste bezoekje aan de bib. Helaas konden niet alle kleuters meegaan omdat het nogal regende maar geen paniek.. Deze kleuters mochten in de zaal grote kleurentorentjes bouwen! Dat lukte al vrij goed! Als afsluiter van de dag kleurden we nog een peertje groen met wasco's.

 

Op donderdag ontdekten we kleurtje ROOD! Wat waren de juffen blij toen ze zoveel rode kleurtjes in de klas zagen. Ook Jules trok zijn mooie rode trui voor ons aan. We leerden het lied 'Jules die heeft een rode neus' en toverden bij onszelf ook zo'n rode neus. Omdat we nog verder werkten aan ons kleurenboekje mochten we allemaal verschillende, rode stickers plakken op papier.

Op vrijdag werkten we ons kleurenboekje af. Met de stiften gaven we Jules verschillende kleurtjes. We mochten nog wat spelen in onze hoekjes: met het gekleurd speeldeeg, in het ballenbad met allemaal gekleurde ballen, met de ballonnen, in de poppenhoek, in de puzzelhoek en natuurlijk maakten we in de bouwhoek allemaal kleurentorens!
Als afsluiting van de week keken we naar een filmpje van het zandkasteel.. want ook Zaza en Toto gingen op ontdekking welke kleurtjes er allemaal zijn.

Jullie horen het wel, het was een fijne week, vol kleur!

Volgende week werken we rond het thema 'kermis'... natuurlijk kijken we ook hier weer naar uit!

Fijn weekend!

13:50 Gepost door Juf Chris in Bonte kleuren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-09-13

Bonte kleuren

Hallo allemaal,

We zijn nog volop bezig met het thema 'kleuren' maar laten je al een beetje genieten van onze eerste foto's in het thema kleurenpret!!

Veel kijkplezier!!

19:39 Gepost door Juf Chris in Bonte kleuren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-09-12

bonte kleuren

Vandaag hebben we leuke dingen gedaan en geleerd over  'de kleuren'.

De kleur rood en blauw leerden we herkennen en benoemen. We deden dit met leuke spelletjes zoals 'neuzeneuze ', praatplaat, kleurkaartjes, het bouwen van een rode en blauwe toren......

Sommigen gingen blauwe golven schilderen, de anderen kleurden een rode appel en bij meester Stijn maakten ze een werkblaadje ronde de kleur geel.

We luisterden naar het verhaal van het kleine witte visje die op zoek ging naar zijn mama. Hij kwam allemaal gekleurde vriendjes tegen maar niemand die op zijn mama leek tot....ja, daar was zijn mama dan !

De dag was weer supersnel voorbij !

16:29 Gepost door Juf Chris in Bonte kleuren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |