25-04-15

Daar is de zon !

Zoals jullie op onze foto's gemerkt hebben, beleefden we veel plezier deze week. 

We vierden de verjaardag van Ansh, maar gingen ook ons tuintje klaarmaken en opruimen om te kunnen planten en zaaien. Iedereen hielp mee. Samen met de kleuters van de eerste kleuterklas , werd er hard gewerkt. 

We zijn benieuwd  en wachten vol ongeduld op uitkomen van de zaadjes en het groeien van onze plantjes.

Geniet van het weekend en tot maandag.

14:19 Gepost door Juf Chris in Daar is de zon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-04-15

Daar is de zon !

Hallo, 

vandaag luisterden  we naar het verhaal van Karel in de lente. Hij ging op ontdekking in de tuin en kwam daar van alles tegen.

Daarna gingen we aan de slag ; SCHILDEREN ! Iedereen ging enthousiast aan de slag. Nadien als ons papier droog is, toveren een mooie bloem te voorschijn. 

Onze nieuwe vriendjes beginnen stilletjes aan hun draai te vinden. Nog enkele traantjes bij het afscheid nemen ...en spelen daarna !

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding Karel in de lente

17:35 Gepost door Juf Chris in Daar is de zon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-04-14

Daar is de zon !

Hallo,

afgelopen week hebben we zowat gewerkt rond van alles ! We maakten kennis met onze nieuwe vriendjes op dinsdag. En we smulden heerlijke appels op.

Woensdag gingen we naar de bieb. Iedereen mocht een boek uitkiezen om mee naar onze klassen te nemen. Daarna deden we een waarneming  van bloemen.  We mochten er aan ruiken, voelen...en gingen tellen. Er was een bloem met een lange stengel maar ook met een korte. Om te kijken of iedereen dit begrepen had, kregen onze kleuters een papier. Daarop stonden twee bloemen afgebeeld. Het was aan hen om deze een stengel te geven ; een korte en de andere, een lange !

Op donderdag vertelden de juffen een geheim aan de kinderen ; we gingen aan de slag voor moederdag ! Onze kapoenen moesten beloven om niks te verklappen thuis. Ijverig zijn we er aan begonnen. Nog even geduld mama's !

Vrijdag was het schrijfdans. Samen met jufWendy stapten ze vrolijk naar de mediatheek.  Ze oefenden met beide handjes draaiende bewegingen in. We werkten ook verder aan onze verrassing . Nog een mooi verhaal en onze week was voorbij !

09:43 Gepost door Juf Chris in Daar is de zon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-04-14

Daar is de zon !

Dag allemaal, 

hebben jullie ook zo genoten van de vakantie ? En nu weer zin om opnieuw aan de slag te gaan ?Wel, juf Indra en ik ook !
Vandaag mochten weer nieuwe kleuters welkom heten in onze klasjes . Felicity, Selim, Anwar, Medine, Mohamed en Lenn. We vinden het fijn dat ook zij een stukje van onze Puzzel willen zijn !

We gaan van start met een nieuw thema; daar is de zon !. We maakten namiddag een lentewandeling. We keken wat er allemaal in de natuur veranderd ; blaadjes aan de bomen, bloemen die te voorschijn komen, ruiken aan de bloemen, ....

We smulden lekkere appels, speelden in de verschillende hoeken van onze klasjes en wat we zeker niet mogen vergeten is ....We maakten kennis met onze nieuwe vrienden !

17:17 Gepost door Juf Chris in Daar is de zon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-04-13

Daar is de zon

Hallo,

We hebben er een eerste, zonnige week opzitten!

Dinsdag maakten de kleuters van juf Anke een echt muziekorkest in de klas. Ze mochten experimenteren met verschillende muziekinstrumenten en maakten muziek zoals de echte muzikanten dat doen!
Bij juf Chris deden ze een sorteerspel met bloemen. Er stonden 5 gekleurde bloempotten in het midden van de kring. De kleuters kregen elk een bloem en moesten deze sorteren. De rode bloem in de rode pot, de blauwe bloem in de blauwe pot. Dat konden ze al vrij goed!
Bij meester Stijn speelden ze een lente-memorie! De kleuters moesten 2 dezelfde kaartjes zoeken. Ze moesten goed opletten en onthouden waar de kaartjes lagen.

Op woensdag oefenden we ons dansje voor het toonmoment van donderdag. We mochten experimenteren met hoepels: rijden met het stuur, erin en eruit springen, er rond stappen, enz..
We luisterden ook nog naar het verhaal van Anna poetst haar tandjes en omdat we wel eens wilden weten hoe dat nog verder in zijn werk ging, gingen we aan de slag: TANDEN POETSEN! 'Dat was leuk!'

Op donderdag was het dan zover: toonmoment van 'lezen inspireert'.
Samen met de grote jongens en meisjes van de school trokken we naar de turnzaal. Hier mochten we kijken, luisteren en genieten van allerlei mooie uitvoeringen die iedere klas weer had klaar gemaakt.
Wij zelf kregen een mooie mega mindy of mega toby kroon en mochten rijden met de hoepels op het dansje van 'mega mobiel'! De kleuters deden heel goed mee!
Donderdag namiddag maakten de kleuters van juf Anke het tuintje weer in orde. Ze poetsten samen de grote speeltuigen en genoten van het mooie weer!
Bij juf Chris in de klas mochten ze werken aan een verrassing... RARARARARARA... en bij meester Stijn speelden ze een taalspel 'Wie heeft de bloem?'

Vrijdag zijn we de dag gestart met het verhaal van Jules. De kleuters luisterden aandachtig naar het verhaal en ter verwerking gingen ze verschillende details zoeken op de prenten. Ze moesten aandachtig opletten en goed kijken waar het detail te vinden was op de prent.
Namiddag speelden juf Chris en juf Anke poppenkast. Jules had in zijn klasje geleerd hoe je bloemen moest zaaien maar zijn zus Marie geloofde hem niet. Dus trok onze Jules zijn stoute schoenen aan en deed eens voor aan Marie hoe het moest. Eerst deed hij een beetje zand in de pot, daarna zaadjes en water. Na een paar nachtjes slapen was het zaadje helemaal uitgegroeid tot een mooie bloem. WAAAUUUWW!!!!

Zo, ons thema 'daar is de zon' zit er weer op. Volgende week gaan we leren over 'de liefste voor mij'... we leren over onze mama's omdat het bijna moederdag is!

Groetjes en een fijn weekend! 

08:14 Gepost door Juf Chris in Daar is de zon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |