26-11-14

SINT EN PIET !

Hallo,

vandaag leerden we na onze kalenders een liedje over Sinterklaas. We kunnen het al goed uitbeelden  en er klinken ook al enkele woordjes. We blijven oefenen !

Hierna gingen we spelen in onze hoekjes; puzzelen, boekjes kijken, Sint en Piet spelen....
Aan de knutseltafel zijn we gestart met het maken van een Zwarte Piet. Er werd geplakt, gekleurd ...ze gaan er knap uitzien!

Om de dag af te sluiten luisterden we naar het verhaal van Jules en de mijter van de Sint. 

15:17 Gepost door Juf Chris in Sint en piet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-11-14

SINT EN PIET !

 

Hallo allemaal, 

een nieuw week is gestart ! We gaan van alles doen rond Sinterklaas en Zwarte Piet !

Zo gingen we een kijkje nemen in de hal van onze school. Zwart Piet had daar een brief achter gelaten. Hij had onze hulp nodig. Sinterklaas wil een nieuw behang in zijn werkkamer !
Misschien konden wij hem wel helpen.  En we hebben dat gedaan. In de klas gingen we meteen aan de slag.
Dat zullen jullie op de foto's wel zien.

We plakten pakjes op het behang en stempelden er ' Zwart Pietenhandjes 'bij. Morgen laten we jullie het resultaat zien ! Dan is ons behangpapier  klaar. We zijn benieuwd wat Sinterklaas er van gaat vinden !

 

19:01 Gepost door Juf Chris in Sint en piet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-12-13

Sinterklaas

Sinterklaas kom maar binnen met je knecht, want we zitten allemaal even recht...

Wat hebben wij er een leuke week opzitten!
Op maandag mochten we weer gaan turnen met juf Sabine. Samen mochten we klimmen en klauteren zoals de echte zwarte pieten!
In de klas knutselden we verder aan onze sinterklaasmijter of onze zwarte pietenhoed, ja er werd hard gewerkt hoor!
We mochten ook eens proeven van het snoepgoed van de sint. Hmmm dat was lekker!

Op dinsdag gingen we schrijfdansen met juf Indra. Samen mochten ze allemaal schrijbelbewegingen maken in de zeep. Namiddag gingen we dansen. We dansten op verschillende liedjes die we zouden horen tijdens het sinterklaasfeest!

Maar op woensdag was er iets heel geks gebeurd.... Jullie weten allemaal wel dat er in de klas van juf Anke een bed staat.. wel, de lakens van dat bed en de kussens die lagen in de speelzaal en overal in de zaal waren zwarte handen terug te vinden. Juf Anke vond dit helemaal niet leuk en ging op zoek naar 'de dader' maar.. ze kon hem nergens vinden. In de klas keken we naar een filmpje van Jules. Hij knutselde een mooie mijter voor de sint.

Op donderdag..... ontdekten we iets vreemds in de hal. Het bed van juf Anke stond daar. Niemand wist hoe het daar terecht was gekomen maar weer stonden overal zwarte handen. We kregen het vermoeden dat zwarte piet er misschien wel in geslapen had??? Omdat we zo graag het bed terug in onze klas wouden, besloten we een briefje naar zwarte piet te schrijven. We vroegen hem vriendelijk of hij misschien het bed kon terug zetten.
In de klas knutselden ze bij juf Chris nog een schoentje en bij juf Anke deden ze een 'schrijfoefening': de krullen van zwarte piet!
Ook mochten we kleuters hun schoentje zetten. We legden er een wortel of een klontje suiker bij en hoopten maar dat de sint ons ook dit jaar weer lekkers zou brengen.... spannend!

Vandaag, vrijdag was het dan eindelijk zover! De sint bracht een bezoekje aan onze school maar nog voor we de zaal binnen gingen ontdekten we iets supergeks! Zwarte piet had het bed naar de zaal gebracht en... hij lag er nog in te slapen. Heel stilletjes gingen we eens piepen aan het bed van zwarte piet. We mochten hem niet wakker maken!
De sint kwam toe op onze school maar hij was helemaal alleen, hij was zijn pieten kwijt! Al vlug verscheen er 1 zwarte piet op het dak.. Sinterklaas riep hem naar beneden en de kinderen zongen allemaal: Kom van dat dak af, zwarte piet!!! Omdat we zo goed geoefend hadden kenden we hier natuurlijk ook een dansje op.
Meneer Benny haalde vlug de ladder en zwarte piet klom naar beneden.
Maar sinterklaas was nog niet tevree want normaal gezien zijn de zwarte pieten met twee. Natuurlijk wisten onze kleuters wel waar de andere zwarte piet was. In het bed!!!! Sinterklaas was erg verbaasd dit te horen en samen besloten we om de zwarte piet wakker te roepen. Zwarte piet vertelde ons dat hij iedere nacht geslapen had hier op school omdat sinterklaas hem naar de pietenschool had gestuurd. Maar.. telkens was de zwarte piet alleen.
Eindelijk, het feest kon beginnen! De zwarte pieten waren terecht!
Samen trokken we naar de zaal en vierden we feest met sinterklaas.

We kregen allemaal een lekkere zak snoep en voor de klas kregen we superleuke cadeautjes waar we nog veeel plezier aan zullen beleven!

Dankjewel sinterklaasje! Tot volgend jaar!!!
foto 1.JPG

18:08 Gepost door Juf Chris in Sint en piet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-11-13

Veel kijkplezier!!

22:51 Gepost door Juf Chris in Sint en piet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hij komt, hij komt.. die lieve, goede sint!

Hallo allemaal,

Hier zijn we weer met een nieuw berichtje. Onze 1ste week rond het thema 'sint en piet' zit er alweer op.
Wat hebben we allemaal beleefd en geleerd deze week??

Op maandag deden we een waarneming over sinterklaas. We keken eens in de grote zak van zwarte piet en ontdekten allemaal leuke sinterklaas-accessoires. Natuurlijk bleef het niet alleen bij kijken en schoten we ook in actie, de ene kleuter werd een zwarte pietje, de andere kleuter werd sinterklaas! We luisterden naar de leuke sinterklaasmuziek die verstopt zat in de zak en mochten ook eens proeven van de lekkere speculaaskoekjes.
Natuurlijk mochten we ook weer gaan turnen. Samen met juf Sabine deden we de pietengymnastiek in de turnzaal.
Ook leerden we deze dag weer een superleuk liedje aan:

                                   Wat hoor ik op het dak? Klik, klak - klik, klak!
                                    Het is zwarte piet maar ik zie hem niet!

                                   Wie wacht er bij het paard? Klik, klak - klik, klak!
                                    Het is sinterklaas met zijn zak vol speculaas!

Op dinsdag gingen we weer schrijfdansen. Samen met juf Indra stimuleerden we onze schrijfmotoriek in een lekker zeepsopje. Onze kleuters kijken steeds uit naar deze leuke activiteit!
Ook werd deze dag de pietendans volop geoefend want volgende week komt de sint op bezoek met zijn pieten en gaan we hem een supertof dansje leren!

Op woensdag wou onze Jules een zwarte pietje worden. Zo gezegd.. zo gedaan! We deden hem een zwarte pietenpak aan en maakten zijn gezichtje helemaal zwart. Dat vonden onze kleuter supergrappig! Maar natuurlijk wouden zij ook een echte zwarte piet worden. Ook zij kregen een zwart gezichtje, net als zwarte piet! Maar daar bleef het niet bij.. Nee we deden ook enkele gekke kunstjes die een zwarte piet zeker moet kunnen. We gooiden cadeautjes in de schoorsteen, moesten over de daken (speeltoestel) lopen, leerden hoe we koekjes moesten strooien en nog zoveel meer!
Na de speeltijd speelden onze juffen poppenkast! Kleine Jules mocht zijn schoentje zetten... Wanneer Jules sliep liep zwarte piet heel stilletjes op het dak en kroop door de schoorsteen naar beneden. Daar deed hij de deur voor sinterklaas open en samen legden ze lekkers in Jules zijn schoentje. Natuurlijk was Jules heel erg blij, net zoals onze kleuters.

Donderdag speelden we een spelletje met onze ruimte-piet. Hij had allemaal gekke foto's bij van zichzelf. Hij stond OP de stoel, ACHTER de stoel, NAAST de stoel, VOOR de stoel en ONDER de stoel. Ruimte-piet vroeg ons of we hem wilden na doen en.. ja hoor, dat konden onze kleuters al heel erg goed!
Bij juf Chris in de klas knutselden ze deze dag een toffe zwarte pietenmuts voor tijdens het sinterklaasfeest en bij juf Anke maakte ze een mooie sinterklaasmijter!
Namiddag luisterden we naar het verhaal van Jules! Dat ging zo: http://www.youtube.com/watch?v=QkJq2nm4EmY

Vandaag, vrijdag hebben we onze liedje en ons dansje van de pietendans nog eens herhaald. We keken ook naar een aflevering van 'Dag sinterklaas' op het grote scherm in de zaal.
Namiddag mochten we spelen in de grote zaal. Er werd gedanst op de 'Pietenstyle', er werd gekleurd over sinterklaas, gespeeld met de grote blokken en gebouwd met kleine noppers.

We hebben een fijne week achter de rug.. daarom doen we er nog een week in dit thema bij want.. wie weet krijgen we wel bezoek van onze lieve sinterklaas.. of zouden de juffen niet braaf geweest zijn dit jaar????? ;-)

 

Fijn weekend!
Juf Chris en juf Anke

21:59 Gepost door Juf Chris in Sint en piet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |