15-06-15

Vakantie, wat is dat ?

Wat een mooi schoolfeest hebben we achter de rug ! De zon scheen, de kinderen dansten erop los. Hopelijk hebben jullie ervan genoten.

We gaan nu onze laatste weken tegemoet. Maar we gaan daarom niet minder hard aan de slag. 
We gaan werken rond het thema; vakantie, wat is dat ?
De speeltuin, zand en water, het strand en de zee...staan hierbij centraal.

Vandaag gingen we op ontdekkingstocht met het aangereikte materiaal; karretje, strandballen, zonnebrillen...pret verzekerd !

 

17:52 Gepost door Juf Chris in We maken een zandkasteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-06-13

vakantie !

Hoi iedereen,

we beginnen aan onze laatste schoolweek. Ja, wat gaat het allemaal zo snel ! Maar we zitten nog niet stil.

Zo mochten ze vandaag op ontdekkingstocht in de zandbak van onze klasjes. We verstopten iets in het zand en het was aan een andere kleuter om er naar op zoek te gaan. 

Bij juf.Anke leerde ze een tof vakantieliedje aan en bij ons deden we de beleving van droog en nat zand.

Na de speeltijd luisterden we naar het verhaal van Jules en zijn zandkasteel. Oei, oei, daar gebeurde iets mee! Vraag maar eens aan je kleuter, hij of zij weet het je heus nog te vertellen.

we zijn ook nog aan het knutselen gegaan. We maken bootjes en vlaggetjes. Ze mochten de bootjes kleuren met stiften of wascokrijtjes. Morgen doen we hieraan verder. 

Nog wat spelen in de hoeken en onze dag is weer voorbij !

16:59 Gepost door Juf Chris in We maken een zandkasteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-06-12

Vakantie

Dag allemaal..

Hier volgt dan ons allerlaatste berichtje dit schooljaar.. We hebben deze week nog een aantal leuke dingen gedaan.
We zijn mogen gaan spelen op de grote speelplaats, we hebben geluisterd naar de poppenkast, we mochten film kijken in de speelzaal, we vierden de verjaardag van onze kapoenen: YOUSUF, MOHAMMED, ERKAN, NASSERALLAH, CLAUDIA, SORAYA, AJETA, SYED, MIRAC, AMINA * Hieperdepiep Hoera* zij zijn jarig in de vakantie maar... natuurlijk namen we op vrijdag ook afscheid van elkaar.
De kleuters kregen allen hun kleuterrapportje en een liedjesboek mee met de liedjes die we afgelopen schooljaar hebben geleerd.

Wij willen jullie allemaal bedanken voor de leuke attenties, het vertrouwen dat jullie in ons stellen en zeker en vast voor het hele fijne schooljaar!

Bedankt!!!

Fijne vakantie en.. tot 3 september!

30 AUGUSTUS 2012 => openschooldag vanaf 14u. Allen welkom!

14:10 Gepost door Juf Chris in We maken een zandkasteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-06-12

donderdag

Dag iedereen,

We hebben al een fijne week achter de rug. Dinsdagmorgen deden we een waarneming van nat en droog zand, we mochten voelen aan het zand en bouwden er zandkastelen mee. Maar.. met de droge zand lukte het niet. We ondervonden dat als we er water bij deden dat het dan wel ging. De kleuters vonden het leuk! 's Namiddags hebben we de verjaardag van ons Qasima gevierd, zij is 4 jaar geworden!! Ze had een boekje bij over de olifant 'kai-mook'.. Hij ging verhuizen maar het was niet zo simpel om een huis voor hem te vinden. Het was een mooi verhaal hoor! Dankjewel Qasima!

Gisteren, woendag, mochten we onze boekjes gaan inleveren in de bibliotheek. Het schooljaar loopt stilletjes op z'n einde en dus moesten de boekjes terug naar de bib. Na de speeltijd mochten we dan een keertje bij juf Evy en meester Stijn in de klas gaan. We maakten al kennis met onze nieuwe klas, onze nieuwe juf/meester en mochten een mooie tekening maken. Ook de kindjes van juf Chris gingen naar hun nieuwe juf. Zij maakten kennis met juf Anke en mochten ook een mooie tekening maken.

Vandaag speelden onze juf het verhaal van Jules en het zandkasteel na. Jules mocht samen met de kindjes een mooi zandkasteel bouwen maar.. toen begon het te regenen. Oeioei.. het zandkasteel zakte helemaal in elkaar. Dat was niet zo leuk.. maar om Jules en de kinderen op te vrolijken had juf een pakje bij met een spelletje in. Memory, de kinderen moesten 2 dezelfde kaartjes zoeken.. Ze  vonden het fijn! Ook hebben we vandaag de verjaardag van onze kapoen Thian gevierd. Hij zal in de vakantie 4 jaar worden maar omdat we er dan niet zijn hebben we vandaag zijn feestje al gehouden. Hij had lekkere cakejes bij en ook 2 boekjes voor de klas. Bedankt lieve Thian en een fijne verjaardag toegewenst!!

Al vlug was ons dagje voorbij en is ook bijna onze voorlaatste week om. Wat gaat het snel..
Einde schooljaar is in zicht maar eerst maken we er nog een fijne, laatste week van!

Tot morgen, dan gaan we fijn sporten!!

21:09 Gepost door Juf Chris in We maken een zandkasteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-06-12

We maken een zandkasteel

Hallo iedereen,

 We zijn begonnen met een nieuw thema; zand !

We deden een waarneming over de zandspullen  die onze Jules had meegebracht. De kinderen konder er heel wat over vertellen. Daarna mochten ze in de zandbak spelen.

De nodige afspraken werden gemaakt en ze speelden er op los.

Vandaag mochten ze bij juf Sabine een superleuke bewegingsomloop doen. Ze klommen, kropen door een tunnel, sprongen over een touw......

Namiddag vertelden de juf het verhaal van Jules en zijn zandkasteel. Iedereen luisterden geboeid. Wat een spannend verhaal!

 

16:53 Gepost door Juf Chris in We maken een zandkasteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |